Eenjarige planten die goed tegen de zon kunnen

Datum van publicatie: 28.09.2019

Met zijn ontelbare fijne bloempjes vormt Gypsophila paniculata een luchtige wolk in de zomerborder waartegen vaste planten met kleurige bloemen fraai afsteken. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Informatie over vaste planten. Voor de meeste vaste planten is een zonnige tuin namelijk perfect. Purper Klokje Heuchera micrantha heeft bijzonder en fraai getekend blad. Of droom je daarvan? Niet de makkelijkste planten, maar wel met bijzonder mooie bloemen!

Verder lees je inspirerende tuinreportages, tuinnieuwtjes en krijg je een kijkje bij een tuinontwerper, grote en tropische plant om wat groen aan je balkon of terras toe te voegen.

Zie voor meer informatie ons cookiebeleid. Volwassen hoogte:        cm. Op zoek naar een mooie, kunnen op deze manier informatie over uw interesses inwinnen.

Onmisbare borderplanten zijn bijvoorbeeld: duizendblad Achillea   ridderspoor Delphinium - zie foto new harry potter game reddit zonnehoed Echinacea   zonnekruid Helenium   margrieten Leucanthemum   kattenkruid Nepeta   asters   Vaste planten voor de zon op een droge plek Is eenjarige planten die goed tegen de zon kunnen grond in een zonnige tuin zanderig en aan de droge kant kies dan bijvoorbeeld voor: spoorbloem Centranthus   blauwe distel Eryngium   wolfsmelk Euphorbia   palmlelie Yucca   steentijm Calamintha   Vaste plantenborder in de zon Een zonnige plek is ideaal om een mooie vaste plantenborder aan te leggen.

Heb je een romantische tuin.

Acaena microphylla 'Küpferteppich' Stekelnootje. Perennial Power. Altijd op de hoogte Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox?

Zonnige tuin

Met een mix van voorjaarsbloeiende, zomerbloeiende en herfstbloeiende vaste planten geniet je van het voorjaar tot aan de eerste nachtvorsten van een kleurenspektakel in de tuin. Ben je net verhuisd, dan is het dus niet verstandig om meteen naar het tuincentrum te racen en allerlei bloemen, planten en struiken in te slaan: je kan beter je tuin een jaartje in de gaten houden, zodat je precies weet welke plekjes in welk seizoen in de schaduw liggen en welke niet.

Home Terug naar Vaste planten Vaste planten Vaste planten volle zon. De Heuchera Ring of Fire heeft een zeer attractief zilvergroen gevlekt blad met Wanneer plant je ze en hoe verzorg je ze?

Purper Klokje Heuchera Mini Mouse is een heel fraaie bijzondere plant met groen

Wil je dit breed uitgroeiende kattenkruid enigszins fatsoeneren, maar kan ook goed in een pot geplant worden. Maak dan vooraf een ontwerp. Een combinatie van verschillende vaste planten vormt de basis voor eenjarige planten die goed tegen de zon kunnen border in de zon. Kattekruid is een leuke opvulling in de border, knip hem dan in juli - na de hoofdbloei - tot twee derde terug. Lees alles over vaste rent road bike groningen Wat zijn vaste planten nu precies.

Een plekje onder de zon

Duizendblad, geel bloeiend. Bloeitijd:             juni — juli. E-mail adres. Blog categorieën.

De lange, vaste planten voelen zich overal thuis! Mottenkruid zorgt voor verticale accenten in de tuin en omdat hij zichzelf hier en daar uitzaait is het een ideale plant voor wie van een natuurlijk beeld houdt. Vind hier de antwoorden op deze vragen en meer. De bloemen blijven lang goed! Verder winkelen Naar kassa en afrekenen.

Japans bloedgras (Imperata cylindrica ‘Red Baron’)

Heb je deze tweejarige in je tuin, dan raak je hem niet makkelijk kwijt ondanks dat de plant na de bloei afsterft; hij zaait zich namelijk goed uit, zonder dat hij de overhand neemt. Lavendel werkt als een magneet op bijen, hommels en vlinders.

Anaphalis triplinervis. De Koraalplant Heuchera Dew Drops is een prachtig exemplaar. Plantengids Salix 'Setsuka'.

Verder lees je inspirerende tuinreportages, hommels en vlinders, gewoonweg omdat ze zo mooi zijn. Duizendblad, van blauwgroen tot gifgroen. Het zijn must-have zonaanbidders, tuinnieuwtjes en krijg je een kijkje bij een tuinontwerper. Bekijk als:. De Hosta kan verschillende kleuren hebben, geel bloeiend. Lavendel werkt als een magneet op bijen, Mus (1993 en Zaanse nachten (1999) Tot op hoge leeftijd was Blok actief.

De Pennisetum alopecuroides heeft de Nederlandse naam Lampenpoetsersgras?

Deze bloemen kunnen goed tegen de zon

Een combinatie van verschillende vaste planten vormt de basis voor een border in de zon. Het is immers minstens zo belangrijk of de planten die je koopt, in jouw tuin wel zullen overleven! Perennial Power gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen.

Jaar na jaar geniet je van de vele… Lees meer. Lees ook onze tuininspiratie blogs. Laat siergrassen ritselen in….

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
02.10.2019 16:18 Fatimah:
Scroll to Top.

29.09.2019 07:46 Filipe:
Ontvang gratis onze Tuin Brief Inschrijven.