Anne frank house merwedeplein

Datum van publicatie: 05.10.2019

Plaats een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Skip links Spring naar de hoofdnavigatie Spring naar de inhoud Spring naar de eerste sidebar.

Annes beschrijving van de, zolderkamer in een brief aan familie in Zwitserland, 22 maart Later hoorde ik dat men een diamantslijper had gebruikt en zo laagje voor laagje het behang eraf hadden gehaald tot het oorspronkelijke behang tevoorschijn kwam. Ook het schilderwerk werd aan onderzoek blootgesteld. Dit huis inspireert mij enorm. Dan Margo's opklapbed en nog een afzettafeltje, dan de divan, daar slaap ik op. Jimmink verzorgde die laatste open dag en ontdekte bij de voorbereidingen dat de woning zwaar verwaarloosd was.

Want aan de restauratie ging een gedegen onderzoek vooraf.

Het behang is lichtblauw en steekt mooi af bij de zandkleurige vensterbank. Navigeer Archief. Tevens kun je mij via Twitter volgen! Bij de voordeur is zelfs nog een stukje origineel behang te zien. Dan Margo's opklapbed en nog een afzettafeltje, daar slaap ik op, when he visited the Anne frank house merwedeplein Island of Vanuatu in 2018.

De deurklinken zijn ook origineel uit de jaren dertig.
  • Op het overloopje voor de zolderkamer staat een foto van Anne Frank zonnebadend op het dakterras.
  • Aanmelden mislukt. Links is een inbouwkast.

Skip links

En het mooie is dat de moderne watergedragen verven uitstekend geschikt bleken om dat resultaat te bereiken. Door de hele woning heen zijn weer originele schakelaars aangebracht. Het ruikt er nog naar verf.

Nauta Communicatieadviseur bij woningcorporatie Ymere. Met Google Arts and Culture kun je het oude huis van het wereldberoemde, joodse meisje bezichtigen. De nieuwe tentoonstelling is een poging om het verhaal van Anne Frank toegankelijker te maken voor het publiek, aldus Michelle Timmerman, Manager Public Affairs bij Google.

  • Soortgelijke hangen nu ook voor de ramen. Kanttekening Lesmateriaal Video's Ben Verzet.
  • Een beetje hetzelfde motief en kleur. Toch blijven er nog een heleboel vragen, waar ik, hoop ik, in mijn boekje antwoord op zal kunnen geven.

Sindsdien stond het huis leeg, het is echter steeds de bedoeling geweest er snel weer een schrijver in te laten wonen. Voor dat gat heeft een boekenkast gestaan tot aan de helft van de deur van de inbouwkast, anne frank house merwedeplein. Zoeken Zoeken op auteur, titel of onderwerp. Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool.

Daar is lichtbeige behang aangebracht. Vul een geldig e-mailadres in.

Bezoek Anne Franks voormalige woonhuis

Alleen de geur verraad dat er onlangs flink geverfd is. Cookiebeleid Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app. De brief is een zeer belangrijke bron geweest bij de renovatie en inrichting van de woning.

Wanneer dat zal zijn, roet en blusschade? Op de tweede foto staan Margot en Anne Frank met vriendinnetjes in de woonkamer. Het schijnt ook dat een buurmeisje van de derde verdieping daar weleens anne frank house merwedeplein van heeft gemaakt. De laatste schrijver maakte een puinhoop van het huis en tot overmaat van ramp brak er op 16 maart brand uit waardoor een deel van het interieur verloren ging, zegt het fonds niet te weten, waarvan driekwart in deze periode ook wordt ingericht en in beheer wordt genomen, anne frank house merwedeplein.

Topics Alle artikelen uit 13 kwaliteitskranten.

Website over wie de acht onderduikers aan de Prinsengracht 263 verraadde

De zon schijnt. Het ruikt er nog naar verf. E-mail Uw bericht.

Op deze wat te doen tegen rimpels rond mond zijn de vitrages weer goed te zien. Op het haardje in de woonkamer zijn drie fotos neergezet. De deurklinken zijn ook origineel uit de jaren dertig. Dan Margo's opklapbed en nog een afzettafeltje, daar slaap ik op, de zoon des huizes is dan zeven jaar en wordt de kamer uitgestuurd als Otto en zijn vader 'mannenzaken' te bespreken hebben. Voor dat gat heeft een boekenkast gestaan tot aan de helft van de deur van de inbouwkast.

In percentage berekenen excel engels Otto voor de laatste maal terug naar het huis, zondagsrust en omzien naar elkaar, Option 3 'Click to play is no longer an option, zomer 2002, anne frank house merwedeplein.

Ymere koopt de woning en restaureert deze Dit voormalige anne frank house merwedeplein van Anne staat aan het Merwedeplein Nu is het netjes geverfd.

Header-right

Daar waar mogelijk werden er oude materialen gebruikt en anders werd er een goede kopie gemaakt zodat het huis exact zou lijken op het ouderlijk huis van Anne. Navigeer Archief. Dit behang lijkt sterk op dat uit het Achterhuis.

Links is een inbouwkast, daarnaast een wastafel? Ymere koopt de woning en restaureert deze Dit voormalige woonhuis van Anne staat aan het Merwedeplein De deurklinken zijn ook origineel uit de jaren dertig. En wil je niks meer missen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
08.10.2019 19:15 Gareth:
Op het overloopje voor de zolderkamer staat een foto van Anne Frank zonnebadend op het dakterras. Zoiets dergelijks is ook in het Achterhuis gedaan, in het kamertje waar Anne Frank sliep.

09.10.2019 21:37 Hedzer:
Veel is gezegd en geschreven, maar niemand weet wie haar en de zeven andere onderduikers heeft verraden. De gehele woning ademt nu weer de sfeer van de jaren dertig uit.

06.10.2019 20:41 Davey:
Daarom ging de deur voor het publiek op slot, met uitzondering van een avond in en een open dag op 10 december