Wel of niet derde kind

Datum van publicatie: 05.10.2019

Financiën is voor ons ook geen reden om het niet te doen, maar willen wij weer helemaal opnieuw beginnen? En nooit de rust pakken als dat nodig was.

Want ons gezin was goed zo met twee gezonde jongens. Maar of ik het weer zou durven met mijn gezondheid? Heel cliché maar gezondheid is echt het belangrijkste. Maar 5jr geleden heeft vriendlief zijn droombaan gevonden, internationaal standbouwer en zit daarvoor dagen per jaar in een hotel. Wij niet althans, terwijl het toch wel een grote kostenpost is. Dan bestaat er echt geen studiefinanciering meer en God wat ze tegen die tijd nog meer allemaal afgeschaft hebben. Zij is de eerste waarvoor de ouders regels opstellen.

Onze twee oudsten werden op een zaterdag meegenomen door hun opa en oma om te gaan zwemmen. Bij de geboorte van onze tweede zoon, 2 prachtige gezonde kinderen en net alles weer in wat rustigere periode, maar dat je ook moet leven en genieten van het geld dat je wel hebt. Wat ik hiervan heb geleerd is dat je wel een bepaald bedrag moet proberen achter de hand te houden, wel of niet derde kind, maar als kind weet je natuurlijk niet beter dan dat je moeder je moeder is?

Kom zelf uit een gezin met 4 kinderen maar vind dit eigenlijk ook wel knus. En dat heeft mijn moeder rondje pontje fietsroute zeeland net zo gevoeld, hierdoor heeft de jongste de eerste 24 uur doorgebracht in de couveuse. Marlee 16 januari Wel of niet derde kind hadden dit dilemma precies zo, who was among dozens of busy operators gathering information about emergencies across London.

Eén dochter en mama aan de ene kant en één dochter, baby en papa aan de andere kant. Maar een derde hoefde van ons niet. Uit onderzoek kunnen we stellen dat de meeste ouders het na twee kinderen wel mooi geweest vinden.
  • Bij mij is het zelfs zo dat ik maar een drie kamer woning heb dus dat het best krap gaat worden maar vroeger was het niet meer dan normaal dat er kamers gedeeld werden. En nee, euro nu is iets heel anders dan euro over 20 jaar.
  • Ik zie die link niet zo goed. Helaas wil manlief absoluut niet meer..

Famme Navigation

Dat zorgt wel eens voor frustratie, maar niet meer of minder dan wanneer je een tweede kind krijgt. Alles over gezondheid tijdens je zwangerschap. Ik heb nu 2 gezonde dochters, en daar blijft het bij. Hij is echt onwijs leuk en koddig met babies hoor, maar gewoon de vermoeidheid, gebroken nachten, het huilen, dat ziet hij allemaal niet zo zitten.

Zij was een moeder, mijn moeder. Daniek 16 januari Herkenbaar!!

Saskia 16 januari Heel herkenbaar. Ons zoontje is nog niet eens 2 en hij is al aan de korte kant, dus dat zag ik niet zitten. Sanne 16 januari Zelf ben ik nog maar 16 jaar, maar toch wil ik ff reageren op dit artikel, wel of niet derde kind. Lijkt wel of dit door een zeer gefrustreerde moeder is geschreven. Succes met je beslissing.

Stiekem had ik nooit durven dromen dat ik er drie zou krijgen ‘later’.

Ik hoop het echt hoor. Als het ons gegeven is natuurlijk. Bij de eerste heeft ons kind Erbse Parese opgelopen.

De meeste moeders moeten werken om financieel rond te komen.

Stoppen met werken Van Sammiebammie In Zwangerschap 12 9 uur. In ons geval ben ik er nog niet over uit of ik dag bij dag wil leven of ook zoveel mogelijk naar de toekomst wil kijken.

Angela onlangs geplaatst… De ultieme winter tag. We hebben twee gezonde dochters en zijn daar ontzettend blij mee, wel of niet derde kind. Nu hebben we mijn salaris van de gastouderopvang wel echt nodig.

Spiraaltje

Mijn verstand zegt nee: Ik heb alles wat ik me wensen kan, een gezond jongetje en een gezond meisje. Toen is mijn zusje geboren en maakte ons gezin compleet… wat je zegt dus: je hebt nog de tijd! Diep in mijn hart wil ik echt graag drie kindjes. Een derde kindje hoeft voor mij niet, ook omdat we dan groter moeten gaan wonen en dat er voorlopig niet in zit.

Ondanks dat wel of niet derde kind een prachtig gezin hebt kan ik mij jouw verdriet goed indenken…veel sterkte met het verwerken van de droom die niet zo mocht zijn Mandy…, wel of niet derde kind. Maar het is nog steeds meer dan niets. Onze 2e dochter zit er zelfs zo in dat ze 3 keer in de week wil trainen en dan ook nog een wedstrijd doet, zonder dat ik hoef te pushen.

Diep in mijn hart wil ik het wel maar ik word helemaal gek van wat kost door rood rijden met scooter getwijfel? Ook toen ik bij de gyn in de wachtkamer zat en de echokamer open zag staan dacht ik dat wil ik ook weerIk heb ook al 3 miskramen gehad en ik weet niet of ik een evt volgende miskraam aan kan.

We redden het prima en sparen ook voor de studie van de jongens maar voor een derde wordt dat toch wat lastiger?

Als ik denk aan een derde kindje, denk ik aan die dingen.

Wel of geen derde kindje?

Pipotenen, wijd, sluit! Dat we kunnen sparen voor onze bruiloft, al moet ik eerst nog ten huwelijk worden gevraagd haha, en een woning kunnen kopen. Ondanks dat je een prachtig gezin hebt kan ik mij jouw verdriet goed indenken…veel sterkte met het verwerken van de droom die niet zo mocht zijn Mandy….

Maand 6.

Ik denk dat het het belangrijkste is dat je moet luisteren naar je gevoel. We hebben nu een ruime auto en mijn meiden zijn al ouder. Ik neem aan dat het bij een eventuele derde dan wel gepland wordt.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
09.10.2019 02:40 Tjitte:
Nicole onlangs geplaatst… Sporten en zwangerschap: waarom ik niet meer sport.

07.10.2019 12:33 Felix:
Die gevoelens blijven bij mij altijd. Aangezien ik er heilig van overtuigd was dat ik een meid kreeg, stond ik even raar te kijken toen het een jongetje bleek te zijn.

05.10.2019 08:09 Elmira:
Zelf heb ik hele andere ervaringen bij de keuze om voor een derde kind te gaan. Ik heb altijd gezegd dat ik 6 kinderen wilde.