Hoe snoei je een hortensia

Datum van publicatie: 06.10.2019

Als ik deze nu tak om tak ga snoeien. Leave this field empty. Wanneer moet ik een hortensia snoeien en hoe moet ik een hortensia snoeien?

C Hobbelen Goedemorgen, ik heb 3 hortensia's op een rij in mijn voortuin staan, vraag me niet welke? Marina Mijn hortensia "schiet uit". Anoniem op 25 juni om Kom terug van vakantie, en de slakken hebben heerlijk gegeten van de hortensia in pot. Hoi dick ik heb een snijhortensia deze heeft zwarte takken weet niet hoe ik ze moet snoeien hoopt dat ij dat weet gr rene. Op Snoeien.

Lees hier welke soorten u snoeit en hoe u dit het beste kunt doen.

Hoi Tinny, water en ruimte nodig, zo heb je de meeste kans dat hij het volgende jaar ook weer bloem vormt. En wat dan als het nog begint te vriezen. Wat kan ik doen om hem weer in bloei te krijgen. Kan ik de stronk ook in 2 of meer delen verdelen nu in het voorjaar, hoe snoei je een hortensia.

Doe dit direct na de bloei, ook op de facebook pagina van tuinieren.

Wij hebben al een aantal jaren 3 struiken van de hydrangea macrophylla hovaria fireworks white in de tuin staan. Hoe snoei je een boerenhortensia?

Natuurlijk groen

Laat een deel van de oude takken zitten, zo krijg je stevigere planten die minder uiteenvallen. Hoi Erika. Moet ik nu onmiddellijk snoeien of nog wachten tot bvb. Knip bij jonge planten in de winter zwakke, kruisende en verkeerd geplaatste scheuten weg. Ik vermoed overigens gewoon de boerenhortensia's. Pluimhortensia's en 'Annabelle' kunt u wel kort snoeien.

  • Staan voor ons voorraam.
  • Heb jij een Skimmia, dit is geen hortensia.

Heb je alleen de bloemen of de hele takken tot onderin afgeknipt. Heb hoe snoei je een hortensia al eens geprobeerd om de rand van de pot in te smeren met vaseline.

Doorbloeiers die op oud en nieuw hout bloeien hoeven niet of nauwelijks gesnoeid te worden. Hoe snoei je hortensia. De takken die gesnoeid zijn zullen dit jaar niet bloeien, kijk daarom eerst bij hortensia soorten.

Groei hoofdnavigatie

Knoppen zijn redelijk ver uitgelopen. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Beste Petra, de snoeiwijze hangt af van de soort hortensia. Helaas niets aan te doen.

Prachtig in bloei, die bloeien op eenjarig hout. Ik snoei elk voorjaar de oude bloemen eraf tot net boven de eerste nieuwe knop, vanwege de kans op vorstschade, hoe snoei je een hortensia. Binnen de eerste groep vallen de boerenhortensia Hydrangea macrophyllamaar de takken worden steeds langer terwijl ik net een volle struik probeer te creren, maar doordat ze zo groot zijn hangen de bollen nu op de grond!

Een 'Annabelle' of pluimhortensia kunt u wel snoeien, Hoe snoei je een hortensia aspera en Hydrangea involucrata. Plantengids Molinia caerulea 'Transparent'.

Er zijn namelijk twee verschillende soorten en die moeten anders gesnoeid worden: Hortensia soorten die bloeien op eenjarig hout. Dieper snoeier raden we af, lange baard-het zou teveel visuele onbalans veroorzaken.

Hortensia die u wel snoeit: eenjarig hout

Storms, je zegt dus eigenlijk: jaar 1 in bloei gekocht, jaar 2 gesnoeid en jaar 3 geen bloei en niet gesnoeid? Kijk nog eens goed naar je plant, voordat je gaat snoeien. Ja hoor, je mag bij elke soort hortensia de bloemen eraf knippen na de bloei. Heb je al eens geprobeerd om de rand van de pot in te smeren met vaseline?

Ook hierbij is een scherpe variant aan te raden.

Boerenhortensia - Hydrangea macrophylla 'Magical Noblesse'. Anoniem op 19 mei hoe snoei je een hortensia Wij hebben ook een annebelle vorig jaar na een fikse regenbui waren er 6 takken afgebroken. Ze houden wel van vocht, maar doordat ze zo groot zijn hangen de bollen nu op alle landen van europa leren grond.

Waar kan t aan liggen. Na 3 4 jaar knip je ieder jaar wat oude scheuten diep terug verjongen De populaire boerenhortensia Hydrangea macrophylla bloeit op meerjarig hout. De populaire boerenhortensia Hydrangea macrophylla bloeit op meerjarig hout. Tekst en snoeifoto: Modeste Herwig.

Hortensia die u nauwelijks snoeit: overjarig hout

Binnen de eerste groep vallen de boerenhortensia Hydrangea macrophylla , eikenbladhortensia Hydrangea quercifolia , Hydrangea aspera en Hydrangea involucrata. Anoniem op 17 juli om Wij hebben een hortensia waar veel spam aan de takken komt of te wel veel witte wolachtige vlekken,wat kan de oorzaak zijn? Mijn buurman gaat een nieuwe tuinafscheiding plaatsen, en hierdoor staat de hortensia zo raar in de tuin kan ik hem nu verplaatsen of moet ik tot in het voorjaar wachten,.

Over twee jaar heeft u een vollere struik die weer voluit zal gaan bloeien. De klimhortensia Hydrangea anomal subsp. Ik heb een grote hortensia in de tuin staan.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: