Wat moet je doen als je verbrand bent in je gezicht

Datum van publicatie: 28.09.2019

Je huid moet goed kunnen ademen om het genezingsproces te versnellen. Vier types zonnebrand Graad 1 Je huid is lichtrood na blootstelling aan de zon.

Let op! Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van huismiddeltjes zoals yoghurt, komkommer en rauwe aardappel, maar je kunt ze proberen om tijdelijk je huid af te koelen. Lees ook: Handig: Er is nu een armband die je vertelt wanneer je verbrandt in de zon. Wat hebben de sterren voor jou in petto?

Mijd frisdranken en alcohol, die drogen je alleen maar verder uit.

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies. Hoe herstel je een huid die verbrand is door de zon. Als je een douche of een bad neemt, zorg dan dat het water koud of lauw is maar zeker niet warm. Neem ibuprofen, asprine of paracetamol. Maak deze fout met zonnebrand niet. Ook interessant.

  • En je kunt niet slapen omdat je laken als schuurpapier over je verbrande schouders wrijft.
  • Dit zijn de beste serums van het moment. Blijf je gezicht dus goed insmeren met zonnebrandcrème en blijf dit gedurende de dag ook doen.

Bekijk Video

Wees slim, voordat je huid beschadigt. Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! Vond je dit een nuttig artikel?

En dat willen we toch? Doe het met een product dat kalamijn ook wel calamine genoemd bevat. Download ook onze handige gids over je reisapotheek.

Ook interessant. Ontdek vijf tips om je optimaal te beschermen in onze blog over zonnebescherming! Methode 3. Breng alo vera-gel of een vochtinbrengend middel op je gezicht aan. Dompel wattenbolletjes in de gepureerde aardappel totdat ze doorweekt zijn met de vloeistof?

Ook interessant

Er gaat iets mis. Doe dan de test van Kom Op Tegen Kanker. Meestal is dit het resultaat van te veel in de zon zitten. Let goed op dat je de juiste middelen gebruikt zodat jouw huid niet nog verder geïrriteerd raakt.

Smeer je gezicht dan heel goed in met zonnebrandcrme. Al deze factoren kunnen ook apart en in verschillende combinaties optreden. Draag lichte, dat vaak wordt gebruikt in ontsmettingsmiddelen en medische zalven.

Doe het met een product dat kalamijn bevat. Meer weten.

Gezicht verbrand: wat nu?

Het is belangrijk om altijd de juiste zonneproducten met een hoge beschermingsfactor te gebruiken zodat je in de eerste plaats geen zonnebrand oploopt.

Maar ben jij van plan de volgende dag weer in de zon te gaan? Meer van 5 Ways To

  • Lees ook:.
  • Snijd een rauwe aardappel in stukjes en pureer hem in een blender.
  • Al deze factoren kunnen ook apart en in verschillende combinaties optreden.
  • Draag lichte, niet-schurende en -knellende kleding om irritaties te voorkomen.

Gebruik een concealer met een gele ondertoon die oneffenheden camoufleert. Denk niet: ik heb een donkere huid, dus ik hoef niet te smeren! Gelukkig zijn er ook genoeg terrasjes in de schaduw te vinden. Reisapotheek checklist: medicijnen voor op reis Blog 7 juni Wil je meer weten over wat je allemaal best meeneemt in je reisapotheek. Zo doe je dat. Elk kledingstuk waar geen zonlicht doorheen komt als je het in de zon houdt is tekening van het hart.

New message

Gebruik geen vochtinbrengende middelen die petrolatum vaseline , benzocaïne en lidocaïne bevatten. Blijf op de hoogte! Lees ook: Handig: Er is nu een armband die je vertelt wanneer je verbrandt in de zon.

Op deze manier reken jij af met blaren. Dit kalmeert de huid en heeft een verzorgende werking. Indien je ernstig verbrand bent, ga dan altijd naar de huisarts.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
07.10.2019 01:41 Kady:
Meer van The Skin Edit. Doe het met een product dat kalamijn bevat.

03.10.2019 08:23 Yoshka:
Blijf je gezicht dus goed insmeren met zonnebrandcrème en blijf dit gedurende de dag ook doen. Bronzer klinkt als een gekke toevoeging, maar niets is minder waar.