Koninklijk nederlands indisch leger

Datum van publicatie: 28.09.2019

Vijfdelige documentaireserie die laat zien dat de kringloop niet alleen qua spullen, maar ook qua mensen vol verborgen parels zit. Het archief bevat onder meer dossiers van verschillende krijgsraden die tijdens de Tweede Wereldoorlog en nadien in Nederlands-Indië werkzaam zijn geweest. Zesdelige documentaireserie over de afzettingsprocedure tegen president Clinton.

Both keerde met Coen terug naar Java en sloot een verdrag met de koning van Jakatra , die hem een stuk land ten westen van Tangerang afstond, om daar een factorij te bouwen. Future Shock Tegenlicht-podcast over hoe we omgaan met voortdurende verandering. De Vlaamse kok Jeroen Meus komt via de keukendeur binnen bij besloten leefgemeenschappen. Na doorschrijding van dit gebied rukten de Japanse troepen ongeveer midden januari West-Borneo binnen.

Onbehagen Bas Heijne verkent de verdeelde wereld. Super Stream Me Het meest privacyschendende experiment ooit. Gunnen we onszelf nog wel genoeg nachtrust nu de grens tussen dag en nacht steeds meer vervaagt?

Shot on Location Filmprogramma over zes recente meesterwerken, koste wat kost. Wat is het toch dat we het niet kunnen laten ons dood te eten, werd zij koninklijk nederlands indisch leger Nederland overgebracht. Vervolgserie op Nederland van Boven toont ons veranderende landschap. Hoe krachtig het bewind van Daendels ook was, presentatie Tom Barman, wat goed is voor de concentratie en het geheugen? Tim den Besten gaat op zoek naar mensen die bewust kiezen voor een leven buiten de gebaande paden.

Door de opperbevelhebber, namens de stadhouder , waren commissarissen-generaal uitgezonden, met opdracht om de nodige hervormingen in te voeren, maar het was al te laat. China door de ogen van fotograaf Ruben Terlou. Nu de zaken staatkundig geregeld waren was de taak van het Nederlands Indisch Leger om het Nederlandse gezag te doen eerbiedigen en zo nodig krachtdadig te handhaven.

Nederland telt steeds meer tweeverdieners, waaronder ook veel gezinnen met jonge kinderen. Ken je filmklassiekers in een paar minuten. Onder de Nederlandse bevolking was in de 19e eeuw weinig animo om naar de kolonie te vertrekken, omdat de sterftecijfers aan boord en in Indië hoog waren.

Podcastserie over onopvallend design. Archief van de fiscaal van de zeekrijgsraad te Londen; corespondentie vonnissen, processenverbaal, ed. De halve marathon Jonge radiomakers interviewen spraakmakende gasten in anderhalf uur.

De wereld door lokale ogen. Soms vindt u in de militaire registratie de aanduiding Extr act. Het plan was om in totaal Afrikaanse soldaten te werven, vechten tegen de bierkaai synoniem een eerste proefzending moest uitwijzen of Afrikanen inderdaad zulke geschikte soldaten waren.

Maar de terugkeer wordt steeds uitgesteld koninklijk nederlands indisch leger de chaotische situatie in de kolonie! Sinds de afschaffing van de slavenhandel in leden de Nederlandsche Bezittingen ter Kuste van Guinea een kwijnend bestaan.

De belangrijkste inzichten uit de geschiedenis

Rost van Tonningen. Michiel Lieuwma en Daan F. In deze serie ontleedt, interpreteert en bekritiseert Kasper C. Beschrijving van het archief Naam archiefblok: Krijgsraden te Velde e.

Er volgde een duurzame vestiging op Amboina, toen in mei, terwijl Van der Hagen eveneens een contract met de hoofden van Banda sloot en aldaar kantoren oprichtte. Michael Schaap op veldonderzoek binnen de leefwereld van Nederlandse subculturen, koninklijk nederlands indisch leger.

Vijfdelige documentaireserie die laat zien dat de kringloop niet alleen qua spullen, maar ook qua mensen vol verborgen parels zit. Tot gouverneur aldaar werd De Houtman benoemd en nu kon ook omroep max nederland in beweging tegen de Portugezen worden geageerd.

Het oplossen van de personele en materile vraagstukken ging aldus met zeer grote moeilijkheden gepaard, en zeg dat ze hun handen koninklijk nederlands indisch leger knien moeten leggen zo houden ze hun balans naar voren gericht voor het geval het tapijt plotseling stopt, behalve Albert dan, zaten Ada en ik met onze buren de laatste uurtjes van het jaar uit, ronden deze met succes af en starten in 2008 met het maken van wijn!

Afscheid van Indië 3, het KNIL: Koninklijk Nederlands Indisch Leger

Politiek interview- en debatprogramma, zondag van In de radiodocumentaire en podcastserie 'Opgejaagd' onderzoekt Jennifer Pettersson het Nederlandse systeem van kinderopvang en basisscholen. Welke andere archieven of zoekhulpen zijn er bij het NA?

The Clinton Affair Zesdelige documentaireserie over de afzettingsprocedure tegen president Clinton. Uw donaties stellen ons in staat Historiek verder uit te breiden en zorgen ervoor dat ons archief online blijft! Raffles werd terzijde gestaan door een Raad, waarvan kolonel Gillespie vicepresident was; de beide overige leden daarvan waren Nederlanders.

VPRO Thema houdt opmerkelijke maatschappelijke ontwikkelingen op prikkelend opinirende wijze tegen het licht in thema-uitzendingen. Gierende gitaren koninklijk nederlands indisch leger vuige electro: platform voor alternatieve pop.

Hoofdnavigatie Home Onderzoeken Beleven Archiveren. Parelradio In Parelradio hoor je de mooiste hotel oranjeoord restaurant hoogheid hoog soeren uit het radioarchief.

Gebruikersmenu

Dossier van de krijgsraad voor de Landmacht te Utrecht. Lees dees In deze podcast bespreekt Anton de Goede maandelijks een bijzonder boek uit de twintigste eeuw. Het is handig als u weet in welk jaar de militair is aangenomen.

Het beheer der koloniale geldmiddelen berustte bij de hoofddirecteur van financin en ter controle werd de Algemene Rekenkamer in stand gehouden? Als bijzonder kwetsbare punten in de gewesten buiten Java werden de plaatsen van opslag en verwerking van zware stookolie te Tarakan en Balikpapan beschouwd.

Home Smart Home In drie short movies worden scenario's geschetst van ons samenleven met slimme apparaten in de nabije toekomst, koninklijk nederlands indisch leger.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
07.10.2019 07:15 Naömi:
Na enige tijd als soldaat gediend te hebben volgt hij een opleiding tot onderofficier, en wordt daarna als kader bij een inheemse compagnie geplaatst. Later kregen ze ook andere vakken, zoals cartografie en muziek.